Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάουτσι: Δεν παραπλάνησα τους Αμερικανούς ποτέ

«Δεν τουιτάρω, ούτε καν τα διαβάζω... Δεν θέλω να φτάσω εκεί. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου», σημείωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, ερωτηθείς για τα tweet του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του.

Φάουτσι: Δεν παραπλάνησα τους Αμερικανούς ποτέ

Επιμένει ο Δρ Αντονι Φάουτσι με δηλώσεις του την Τρίτη, ότι δεν έχει παραπλανήσει το αμερικανικό κοινό, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, απαντώντας σε σχόλια, tweet και retweet του Ντόναλντ Τραμπ.

Οπως μεταδίδει ο Guardian, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων ρωτήθηκε για τα tweet του Αμερικανού προέδρου. Σε ένα από αυτά ο Τραμπ αναφερόταν σε podcast του πρώην συμβούλου του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον για το πώς ο Φάουτσι έχει παραπλανήσει τον κόσμο σε διάφορα θέματα.

Ο Τραμπ είχε κάνει retweet μίας ανάρτησης, που υποστήριζε ότι ο Φάουτσι είχε παραπλανήσει τους Αμερικανούς σε πολλά θέματα, ιδιαίτερα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης και της ρεμδεσιβίρης στη μάχη κατά της Covid-19.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των Ηνωμένων Πολιτειών απάντησε: «Δεν τουιτάρω, ούτε καν τα διαβάζω. Δεν θέλω να φτάσω εκεί. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου, ό,τι και αν γίνει, επειδή πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική».

«Είμαστε εν μέσω μίας κρίσης όσον αφορά την πανδημία. Εμένα αυτή είναι η δουλειά μου. Γι’ αυτό έχω εκπαιδευτεί όλη μου την επαγγελματική ζωή και θα συνεχίσω να την κάνω. Δεν έχω παραπλανήσει το αμερικανικό κοινό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v