Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζί μας εδώ και δεκαετίες ο κορωνοϊός!

Απαρατήρητος κυκλοφορεί για δεκαετίες ο SARS-CoV-2 στις νυχτερίδες. Ερευνητές προειδοποιούν ότι και άλλα στελέχη ιών από νυχτερίδες θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να εξαπλωθούν στους ανθρώπους.

Μαζί μας εδώ και δεκαετίες ο κορωνοϊός!

Ο νέος κορωνοϊός φαίνεται να κυκλοφορεί απαρατήρητος σε νυχτερίδες εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με επιστήμονες.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, οι νυχτερίδες είναι η πιο πιθανή προέλευση του παθογόνου SARS-CoV-2, σύμφωνα με ερευνητές του Maciej Boni του Κέντρου Δυναμικής Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο Nature Microbiology.

Η προέλευση του ιού βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων καθώς η πανδημία συνεχίζει να έχει επιπτώσεις στις οικονομίες και ο αριθμός των θανάτων ξεπερνά τις 654.000. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έστειλε εμπειρογνώμονες στην Κίνα για να μελετήσουν το ζήτημα αυτόν τον μήνα, αφότου κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν εικασίες ότι ο ιός ξέφυγε από ένα κινεζικό εργαστήριο.

Η ερευνητική ομάδα ανακατασκεύασε την εξέλιξη του ιού εντοπίζοντας το ιστορικό του. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι παγκολίνοι πιθανότατα δεν λειτούργησαν ως ξενιστές για τον ιό, αν και μπορεί να έχουν διαδραματίσει ρόλο στην πανδημία, απλώς με τη μετάδοσή του.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι και άλλα στελέχη ιών στις νυχτερίδες θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να εξαπλωθούν στους ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v