Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προμήθεια από την πώληση της TikTok ζητά ο Τραμπ!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά ένα "πολύ μεγάλο ποσοστό" από το τίμημα εξαγοράς της TikTok να πάει στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πώς ακριβώς μπορεί να επιβληθεί κάτι τέτοιο.

Προμήθεια από την πώληση της TikTok ζητά ο Τραμπ!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε την αντίθεσή του στην εξαγορά των αμερικανικών δραστηριοτήτων της TikTok από την Microsoft, ωστόσο τώρα θέλει… μερίδιο από το deal να πάει στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας, με αντάλλαγμα να δώσει την έγκρισή του για την εξαγορά.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως έθεσε το αίτημα για ένα «πολύ μεγάλο ποσοστό» της τιμής αγοράς στον CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, όταν του μίλησε τηλεφωνικά το Σαββατοκύριακο.

«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να πάρουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τιμής αυτής, διότι το καθιστούμε εφικτό (σ.σ. την εξαγορά)», είπε ο κ. Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Δευτέρα. «Θα προέλθει από την πώληση, που κανένας άλλος δεν θα το σκεφτόταν εκτός από εμένα, όμως έτσι σκέφτομαι, και νομίζω πως είναι πολύ δίκαιο».

Ο κ. Τραμπ άφησε να εννοηθεί πως η πληρωμή θα μπορούσε να έρθει από την Microsoft ή οποιαδήποτε άλλη αμερικανική εταιρεία αγοράσει την TikTok, ή από την κινεζική εταιρεία που θα την πουλήσει. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να πει πώς θα μπορούσε η κυβέρνηση να επιβάλλει στον οποιονδήποτε συμβαλλόμενο να πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών, ή πώς θα λειτουργούσε ένας τέτοιος πρωτάκουστος μηχανισμός.

Το αίτημα αυτό του Τραμπ περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ -αφού έδωσε τελικά το πράσινο φως για τις διαπραγματεύσεις- έθεσε διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να ολοκληρωθεί μια συμφωνία, διαφορετικά ο Λευκός Οίκος θα απαγορεύσει την TikTok. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v