Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Κάτω από 1 εκατ. οι νέοι άνεργοι στην εβδομάδα

Είναι η πρώτη φορά από τον Μάρτιο που οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν κάτω από ένα εκατομμύριο, μετά το ρεκόρ που σημείωσε την περίοδο του lockdown.

ΗΠΑ: Κάτω από 1 εκατ. οι νέοι άνεργοι στην εβδομάδα

Χρειάστηκε να συμπληρωθούν 21 εβδομάδες για να πέσουν κάτω από το 1 εκατ. οι νέοι άνεργοι την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά την καραντίνα της Covid-19.

Στην τελευταία μέτρηση οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας -για τις επτά ημέρες που ολοκληρώθηκαν στις 8 Αυγούστου- μειώθηκαν σε 963.000 αιτήσεις, χαμηλότερα από τα 1,19 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας μεγαλύτερη πτώση από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 1,12 εκατ.

Είναι η πρώτη φορά από τον Μάρτιο που οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν κάτω από ένα εκατομμύριο, αφού χτύπησε ρεκόρ την περίοδο του lockdown.

Ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος στην Allianz χαιρέτισε την πτώση, αλλά προειδοποιήσε ότι δεν θα βοηθήσει το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο να βρουν λύση στην αντιπαράθεση για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας στη σκιά του καλπασμού των κρουσμάτων κορωνοϊού και της ύφεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v