Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας

Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε όσους λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζει. «Δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μία σταγόνα θάλασσας από τη "Γαλάζια Πατρίδα"» λέει ο Ομέρ Τσελίκ.

Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε το κάλεσμα της ΕΕ, μετά το χθεσινό έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, να προχωρήσει άμεσα σε αποκλιμάκωση και να επιστρέψει στον διάλογο.

Σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως η Τουρκία τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και προσθέτει: «Είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντά της. Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε όσους λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα στην Ανατολική Μεσόγειο και εκείνους που δεν σέβονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Υπενθυμίζεται πως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ κατά το χθεσινό έκτακτο Συμβούλιο εξέφρασαν εκ νέου την απόλυτη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο και κάλεσαν την Τουρκία να προχωρήσει άμεσα σε αποκλιμάκωση και να επιστρέψει στον διάλογο.

Τσελίκ: Παράνομο «ελληνικό θέατρο» στην Αν. Μεσόγειο

Εν τω μεταξύ, μέσω twitter ήρθε η νέα πρόκληση από τους Τούρκους. Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «δεν θα εκχωρήσουμε ούτε μία σταγόνα θάλασσας από τη "Γαλάζια Πατρίδα"».

Οπως μεταδίδει η Real.gr, ο κ.. Τσελίκ προσθέτει ότι «δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια στη δική μας “Γαλάζια Πατρίδα”», προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι η Τουρκία δεν απειλείται. Ταυτόχρονα κάνει λόγο για παράνομο «ελληνικό θέατρο» στην Ανατολική Μεσόγειο, κατηγορώντας την χώρα μας για… κακομαθημένη συμπεριφορά.

«Αυτό που καταλαβαίνει η Ελλάδα ως διπλωματία, είναι να επιβάλλει την κακομαθημένη της συμπεριφορά ως πολιτική της Ευρώπης», έγραψε χαρακτηριστικά. Επίσης, «επιτέθηκε» στον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος -κατά τον Ομέρ Τσελίκ- επειδή έχει αποτύχει σε όλα τα πολιτικά ζητήματα που διαχειρίστηκε, εμπλέκεται τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v