Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή παρέμεινε η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Ο τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit (ΡΜΙ) διολίσθησε στις 51,7 μονάδες, από 51,8 τον Ιούλιο, σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση.

Ισχυρή παρέμεινε η μεταποίηση στην ευρωζώνη τον Αύγουστο

Σε πορεία ανάκαμψης διατηρήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έρευνα ιδιωτικής εταιρείας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι υπεύθυνοι των εργοστασίων παραμένουν ωστόσο ανήσυχοι για τις επενδύσεις και τις προσλήψεις εργαζομένων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης, η οποία δεν υπέστη τόσο απότομη πτώση, όπως στον κλάδο των υπηρεσιών στην κορύφωση της πανδημίας, κινήθηκε ανοδικά, για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Ο τελικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της IHS Markit (ΡΜΙ) για τη μεταποίηση διολίσθησε στις 51,7 μονάδες, από 51,8 τον Ιούλιο, σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση.

Βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης που μετράει την παραγωγή αυξήθηκε στις 55,6 μονάδες από 55,3 -βρέθηκε ελαφρώς χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση για 55,7 μονάδες. Ηταν ωστόσο στο πιο υψηλό σημείο από τον Απρίλιο του 2018.

«Η παραγωγή στα εργοστάσια της ευρωζώνης ενισχύθηκε ξανά τον Αύγουστο, παρέχοντας περαιτέρω στοιχεία για ανάκαμψη της το τρίτο τρίμηνο, μετά την κατάρρευση που είδαμε στην κορύφωαση της πανδημίας Covid-19 το δεύτερο τρίμηνο», σημείωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Στη Γερμανία, ο ΡΜΙ για τη μεταποίηση, που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας, αυξήθηκε στις 52,2 μονάδες τον Αύγουστο. Ηταν χαμηλότερα από την πρώτη εκτίμηση (53 μονάδες), αλλά υψηότερα από τον Ιούλιο (51,0).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v