Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλείει νέο εθνικό lockdown ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργώντας φόβους για ένα δεύτερο κύμα.

Αποκλείει νέο εθνικό lockdown ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας

Η Γερμανία δεν θα χρειασθεί άλλο εθνικό lockdown στη διάρκεια του χειμώνα για να κρατήσει υπό έλεγχο τον κορωνοϊό παρά τις αυξανόμενες μολύνσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργώντας φόβους για ένα δεύτερο κύμα.

Ο Σπαν δήλωσε πως ειδικοί και πολιτικοί μαθαίνουν κάθε μέρα περισσότερα πράγματα για τον ιό. Ενώ το καθολικό lockdown τον Μάρτιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει τότε για να προστατευθούν οι ασθενέστεροι στην κοινωνία, δεν θα χρειασθεί να γίνει ξανά, τόνισε.

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Σπαν, προσθέτοντας πως οι περιφερειακές αρχές μπορούν να διαχειρισθούν τις εξάρσεις της Covid-19.

«Μπορούμε να μπούμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα με εμπιστοσύνη», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σπαν δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως δεν θα υπάρξει ανάγκη να επιβληθούν και πάλι απαγορεύσεις στις επισκέψεις σε οίκους περίθαλψης ηλικιωμένων. «Και μπορούμε να δούμε ότι στα καταστήματα έχουμε τα πράγματα υπό έλεγχο με κοινωνική αποστασιοποίηση και μάσκες», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, για παράδειγμα πλένοντας συχνά τα χέρια τους και φορώντας μάσκα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα μπορούν τώρα να είναι καλύτερα στοχευμένα.

«Μαθαίνουμε πού είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, δυστυχώς όταν συγχρωτιζόμαστε και γιορτάζουμε μαζί», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v