Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεμένει από... καύσιμα η γερμανική βιομηχανία

Η παραγωγή γερμανικών αυτοκινήτων αυξήθηκε 6,9% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, αλλά ήταν 15% χαμηλότερη από τον Φεβρουάριο, τον μήνα πριν το χτύπημα της πανδημίας στην Ευρώπη. Ερωτήματα για την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη.

Ξεμένει από... καύσιμα η γερμανική βιομηχανία

Λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Ιούλιο, προκαλώντας ερωτήματα για το αν η πρόσφατη ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας ξεμένει από… καύσιμα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μηνιαία άνοδος κατά 1,2% της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο, που ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ήταν χαμηλότερη από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για αύξηση 4,8%.

Η Αρχή αναθεώρησε ελαφρώς ανοδικά τη βιομηχανική παραγωγή του Ιουνίου, στο 9,3%, αλλά ενημέρωσε ότι η παραγωγή του τομέα μεταποίησης παρέμεινε 10% χαμηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Η παραγωγή γερμανικών αυτοκινήτων αυξήθηκε 6,9% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, αλλά ήταν 15% χαμηλότερη από τον Φεβρουάριο, τον μήνα πριν το χτύπημα της πανδημίας στην Ευρώπη.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι οι παραγγελίες της μεταποίησης ήταν λιγότερες από τις εκτιμήσεις, σημειώνοντας «φτωχή» άνοδο κατά μόνο 2,8%, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v