Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες €3,6 δισ. για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού

Τα χαμένα εισοδήματα από τα άδεια γήπεδα καθώς και οι εκπτώσεις που απαιτούνται από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και χορηγούς για τα παιχνίδια που δεν έγιναν κατά τη διάρκεια του lockdown θα οδηγήσουν σε έλλειψη εσόδων.

Απώλειες €3,6 δισ. για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού

Απώλειες 3,6 δισ. ευρώ θα έχουν οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Ευρώπης, λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, την ώρα που το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει μία άνευ προηγουμένου κρίση μετρητών, όπως προειδοποιεί κορυφαίο στέλεχος του χώρου.

Σύμφωνα με τον Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρο της Γιουβέντους και της Ευρωπαϊκής Ενωσης Συλλόγων Ποδοσφαίρου, η εικόνα είναι πολύ δύσκολη.

Τα χαμένα εισοδήματα από τα άδεια γήπεδα καθώς οι εκπτώσεις που απαιτούνται από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και χορηγούς για την αντιστάθμιση της απουσίας παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του lockdown θα οδηγήσουν σε έλλειψη εσόδων ύψους 3,6 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, σημείωσε ο Ανιέλι.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους αποκάλυψε επίσης ότι η ΟΥΕΦΑ, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, συμφώνησε έκπτωση 575 εκατ. ευρώ με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που καλύπτουν αγώνες της, όπως το Champions League. Αυτά τα τουρνουά ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, αλλά με λιγότερους αγώνες. Η αγγλική Premier League επέστρεψε 330 εκατομμύρια λίρες στους τηλεοπτικούς της φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v