Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φούσκωσε έως και 1.000% τις τιμές η Amazon μετά την πανδημία

Αντισηπτικά, γάντια μίας χρήσης και είδη πρώτης ανάγκης είχαν τιμές αυξημένες από 76% έως και 1.000% σε σύγκριση με τις τιμές προ πανδημίας ή άλλων λιανικών εταιρειών, σύμφωνα με έκθεση καταναλωτικής ένωσης.

Φούσκωσε έως και 1.000% τις τιμές η Amazon μετά την πανδημία

Ιδιαίτερα φουσκωμένες τιμές σε αντισηπτικά, γάντια και είδη πρώτης ανάγκης στην έναρξη της πανδημίας χρέωνε η Αmazon, σύμφωνα με καταναλωτική ένωση.

Η έκθεση της Public Citizen εξέτασε δεκάδες προϊόντα στην ιστοσελίδα της Αmazon. Βασιζόμενη στις δικές της παρατηρήσεις και τα δικά της δεδομένα από ιστότοπους παρακολούθησης τιμών, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση βρήκε αυξήσεις στις τιμές έως και 1.000% σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας ή τις τιμές σε άλλες εταιρείες λιανικής.

Δεκαπέντε βασικά προϊόντα, όπως μάσκες μίας χρήσης, αντισηπτικά χεριών, χαρτί υγείας και χαρτοπετσέτες, είχαν αυξημένες τιμές -με άνοδο από 76% έως και 1.000% σε σύγκριση με τις τιμές προ πανδημίας ή άλλων λιανικών εταιρειών.

Οπως μεταδίδει το Fox Business, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση βρήκε επίσης ότι οι τιμές σε 10 προϊόντα τρίτων πωλητών, όπως αλεύρι, ζάχαρη, αντισηπτικά χεριών και απολυμαντικά σπρέι είχαν αύξηση από 225% έως 941%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v