Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Πράσινο φως για ανακεφαλαιοποίηση επιχειρήσεων με 44 δισ. ευρώ

Το σχήμα περιλαμβάνει τέσσερα μέτρα με εργαλεία ανακεφαλαιοποίησης, ιδιαίτερα μετοχικό κεφάλαιο και υβριδικά κεφαλαιακά εργαλεία, όπως μετατρέψιμα ομόλογα και χρέος χαμηλότερης εξασφάλισης.

Ιταλία: Πράσινο φως για ανακεφαλαιοποίηση επιχειρήσεων με 44 δισ. ευρώ

Η ρυθμιστική Αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» σε ένα ιταλικό σχήμα ανακεφαλαιοποίησης μεγάλων εταιρειών που πλήγηκαν από τον κορονοϊό, ύψους 44 δισ. ευρώ, αναφέροντας ότι αυτό θα στηρίξει την ιταλική οικονομία και την αγορά εργασίας.

Το σχήμα περιλαμβάνει τέσσερα μέτρα με εργαλεία ανακεφαλαιοποίησης, ιδιαίτερα μετοχικό κεφάλαιο και υβριδικά κεφαλαιακά εργαλεία, όπως μετατρέψιμα ομόλογα και χρέος χαμηλότερης εξασφάλισης, ενώ απευθύνεται σε μεγάλες εταιρείες με μεγάλη πτώση στα φετινά έσοδά τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το σχήμα είναι συνεπές με τις προϋποθέσεις της για την παροχή κρατικής βοήθειας σε εταιρείες που έχουν επηρεαστεί από την έξαρση του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης διανομής μερισμάτων και μπόνους καθώς και εξαγορών και μία επαρκή αποζημίωση στην Ιταλία για τη βοήθεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v