Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Χωρίς φρένο η αύξηση μολύνσεων Covid-19

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη βουτιά στις αγορές, είπε ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου σε lockdown λόγω του νέου κορωνοϊού.

Βρετανία: Χωρίς φρένο η αύξηση μολύνσεων Covid-19

Η Βρετανία κατέγραψε 4.368 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα, σε σύγκριση με 3.899 χθες Κυριακή, έκανε γνωστό η κυβέρνηση στον ιστότοπό της.

Τα ημερήσια κρούσματα νέου κορvνοϊού αυξήθηκαν ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας στα επίπεδα των αρχών Μαΐου, όταν η πανδημία άρχιζε να υποχωρεί στη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες των χρηματαγορών, είπε σήμερα ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου σε lockdown λόγω του νέου κορωνοϊού.

«Πιστεύω πως υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να ξανακλείσει. Προέρχονται από το Λονδίνο, δεν μπορώ να τις εξακριβώσω, δεν είναι δουλειά μου, όμως διαβάζω τα δημοσιεύματα, όπως όλοι, και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία», επισήμανε ο Κούντλοου μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση, ευτυχώς. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του ιού, τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους. Όμως, πιστεύω πως ο κόσμος ανησυχεί για τη Βρετανία και ίσως για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Εξάλλου, το χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε πτώση σήμερα, που συνδέεται με τους φόβους για τον οικονομικό αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος Covid-19. Ο δείκτης FTSE-100 κατέγραφε πτώση 3,38% λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης που έκλεισε στις 5.804,29 μονάδες.

Εφιαλτικό σενάριο για 50.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα!

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες και, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα καταγράφονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως, δήλωσε σήμερα ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Επί του παρόντος θεωρούμε ότι τα κρούσματα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Αν -και αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο αν-, αλλά αν αυτό συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό... θα καταλήξουμε με περί τις 50.000 νέα ημερήσια κρούσματα στα μέσα Οκτωβρίου», εξήγησε και πρόσθεσε ότι αυτό θα οδηγήσει, ένα μήνα αργότερα, σε περισσότερους από 200 θανάτους ημερησίως.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v