Υψηλό 2 ετών χτυπάει η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

Σε υψηλό 7 μηνών η Ελλάδα. Η μεγαλύτερη βελτίωση σημειώνεται στη Γερμανία, με τον ΡΜΙ στο πιο υψηλό των τελευταίων 26 μηνών. Πολύ καλή επίδοση είχε και η Ιταλία, με την ανάπτυξη του τομέα επίσης στο πιο ισχυρό σημείο των τελευταίων 2 ετών και περισσότερο.

Υψηλό 2 ετών χτυπάει η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο

Στις 53,7 μονάδες αυξήθηκε κατά 2 μονάδες ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) των επιχειρήσεων μεταποίησης τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με την έρευνα της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit. Το αποτέλεσμα είναι σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στον Σεπτέμβριο καταγράφεται η πιο ισχυρή ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών.

Η μεγαλύτερη βελτίωση σημειώνεται στη Γερμανία, με τον ΡΜΙ στο πιο υψηλό των τελευταίων 26 μηνών. Πολύ καλή επίδοση είχε και η Ιταλία, με την ανάπτυξη του τομέα επίσης στο πιο ισχυρό σημείο των τελευταίων 2 ετών και περισσότερο.

«Η ανάκαμψη θα ήταν πολύ πιο μέτρια χωρίς τη Γερμανία, όπου η παραγωγή αυξήθηκε απότομα και αντιπροσωπεύει περίπου τη μισή συνολική επέκταση του Σεπτεμβρίου. Η επίδοση της Γερμανίας έρχεται σε αντίθεση με τη μέτρια ανάπτυξη παραγωγής στην Ισπανία, την επιβράδυνση σε Ιταλία και Αυστρία, συν την ιδιαίτερα ανησυχητική επιστροφή σε συρρίκνωση στην Ιρλανδία. Εξαιρουμένης της Γερμανίας, η ανάπτυξη της παραγωγής θα ήταν στο πιο αδύναμο σημείο από τον Ιούνιο», σημειώνει ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v