Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλοκαιρινή βουτιά 7,2% για τη βιομηχανική παραγωγή Ευρωζώνης

Κατρακύλα 11,2% για τη Γερμανία και 7,3% για τη Γαλλία, σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο. Μόνη κατηγορία που κατέγραψε άνοδο ήταν η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως τηλεοράσεις και πλυντήρια.

Καλοκαιρινή βουτιά 7,2% για τη βιομηχανική παραγωγή Ευρωζώνης

Απότομα κατέβασε ταχύτητα η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, όπως και αναμενόταν, κυρίως λόγω της βουτιάς στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε σε κάποιο βαθμό από τη μεγαλύτερη παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ενημέρωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,7% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο, ενώ βυθίστηκε 7,2% σε ετήσια. Ηταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, που χρησιμοποιούνται για επενδύσεις, υποχώρησε 1,6% σε μηνιαία βάση και 13,2% σε ετήσια. Η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, όπως τηλεοράσεις ή πλυντήρια, αυξήθηκε 6,8% σε σύγκριση με τον Ιούλιο και 4,3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019 -ήταν η μόνη κατηγορία που κατέγραψε ετήσια κέρδη τον Αύγουστο.

Κατρακύλα 11,2% για τη Γερμανία σε ετήσια βάση και 7,3% για τη Γαλλία. Πρωτιά στις απώλειες είχε το Λουξεμβούργο (-15,8%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Πορτογαλία και η Λιθουανία, με 2,1% η καθεμία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v