Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόνο τα κρούσματα Covid-19 που νοσούν ανακοινώνει η Τουρκία

Συνολικά, ο αριθμός των μολύνσεων ανέρχεται σε 324.143 και των θανάτων σε 9.080, μετά τους 66 που ανακοινώθηκαν σήμερα. Δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση για τις στατιστικές αλχημείες.

Μόνο τα κρούσματα Covid-19 που νοσούν ανακοινώνει η Τουρκία

Η Τουρκία κατέγραψε 1.693 συμπτωματικούς ασθενείς του νέου κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας, καθώς οι αρχές εξακολουθούν να ανακοινώνουν τον αριθμό μόνο εκείνων των ανθρώπων που έχουν εμφανίσει συμπτώματα της Covid-19.

Συνολικά, ο αριθμός των μολύνσεων ανέρχεται σε 324.143 και των θανάτων σε 9.080, μετά τους 66 που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hurriyet το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ανακοινώνεται στο εξής ο αριθμός όλων εκείνων που βρίσκονται θετικοί στον νέο κορονοϊό. Ωστόσο την Δευτέρα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας διευκρίνισε ότι η Άγκυρα θα ανακοινώνει όλα τα θετικά κρούσματα μόνο στις διατομεακές μελέτες που διενεργούνται.

Τον περασμένο μήνα ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η Τουρκία ανακοίνωνε μόνο τους συμπτωματικούς φορείς και ο ΠΟΥ ζήτησε από τη χώρα να συμμορφωθεί με τις οδηγίες του. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πάντως η Τουρκία απομονώνει όλους όσοι βρίσκονται θετικοί στο τεστ, ανεξαρτήτως αν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ή όχι.

Ο μεγαλύτερος ιατρικός σύλλογος και η αντιπολίτευση επέκριναν την απόφαση της κυβέρνησης να αποκαλύπτει μόνο τον αριθμό των συμπτωματικών ασθενών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v