Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Το γεωτρύπανο «Κανουνί» στη Μαύρη Θάλασσα

Πέρασε τα Δαρδανέλια για να πάει στην περιοχή του Ζογκουλντάγ. Εκεί θα αρχίσει γεωτρήσεις μαζί με το άλλο γεωτρητικό «Φάτιχ» σε περιοχή όπου λέγεται ότι έχει εντοπιστεί μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου.

Τουρκία: Το γεωτρύπανο «Κανουνί» στη Μαύρη Θάλασσα

To τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο «Κανουνί» εισήλθε από τις 8 το πρωί τα Δαρδανέλια και διέρχεται τα στενά.

Θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη και θα ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Χαϊντάρ Πασά στην ασιατική πλευρά της Πόλης όπου θα γίνουν εργασίες συντήρησης και αφού αποσυναρμολογηθεί ο πύργος του, θα διέλθει από τα στενά του Βοσπόρου για να κατευθυνθεί προς την περιοχή του Ζογκουλντάγ, στη Μαύρη Θάλασσα.

Εκεί θα αρχίσει γεωτρήσεις μαζί με το άλλο γεωτρητικό «Φάτιχ» σε περιοχή όπου λέγεται ότι έχει εντοπιστεί μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας το Σάββατο δηλώσεις από το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην περιοχή του Ζογκουλντάγ ανακοίνωσε ότι κατά τις συνεχιζόμενες εργασίες, το Φάτιχ εντόπισε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου 85 δισ. κυβ. μέτρων που θα προστεθεί στο κοίτασμα που εντοπίστηκε πρόσφατα, μεγέθους 320 δισ.κυβ. μέτρων. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι εργασίες γεώτρησης θα επεκταθούν στο οικόπεδο Αλί 1 από όπου «αναμένονται επίσης καλά νέα».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v