Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Shell: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη το Q3, αυξάνει το μέρισμα

Με βουτιά 80%, τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν στα 955 εκατ. δολάρια τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ξεπέρασαν όμως εύκολα το μέσο όρο πρόβλεψης των αναλυτών για κέρδη 146 εκατ. δολαρίων.

Shell: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη το Q3, αυξάνει το μέρισμα

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε η αγγλο-ολλανδική πετρελαϊκή εταιρεία Royal Dutch Shell, η οποία ενημέρωσε ότι υπάρχουν σχέδια αύξησης μερίσματος κατά 4%.

Σύμφωνα με το Reuters, τα προσαρμοσμένα κέρδη υποχώρησαν 80%, στα 955 εκατ. δολάρια τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ξεπέρασαν όμως εύκολα το μέσο όρο πρόβλεψης των αναλυτών για κέρδη 146 εκατ. δολαρίων. 

Οπως μεταδίδει το CNBC, το αντίστοιχο περσινό διάστημα, τα καθαρά κέρδη ήταν 4,77 δισ. δολάρια ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2020 τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν $638 εκατ. Οι αναλυτές της Refinitiv ανέμεναν ότι τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν στα 594 εκατ. το τρίτο τρίμηνο.

Προηγουμένως είχε προειδοποιήσει ότι τα οι επιβαρύνσεις απομείωσης μετά τους φόρους θα κινηθούν στο εύρος του $1 δισ. με $1,5 δισ. το τρίτο τρίμηνο. 

Οι μετοχές της Shell έχουν χάσει φέτος 61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v