Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φούσκες» αντί για σκι: Πώς θα περάσουν οι Ευρωπαίοι τα Χριστούγεννα

Τρία νοικοκυριά θα μπορούν να σχηματίσουν μία αποκλειστική Χριστουγεννιάτικη «φούσκα» στη Βρετανία. Τι θα ισχύει στη Γαλλία. Δεν θα πραγματοποιηθούν εντός Γερμανίας διακοπές για σκι.

«Φούσκες» αντί για σκι: Πώς θα περάσουν οι Ευρωπαίοι τα Χριστούγεννα

Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν, καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος και η πανδημία κορωνοϊού συνεχίζεται: τα Χριστούγεννα δεν θα είναι ίδια φέτος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία έχουν δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα επιτρέπεται και τι δεν θα επιτρέπεται αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο

Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία κατέληξαν σε συμφωνία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα για να επιτρέψουν σε οικογένειες σε ολόκληρο τη Βρετανία να συναντηθούν τα Χριστούγεννα, αναγνωρίζοντας ότι χωριστές πολιτικές θα μπορούσαν να φέρουν περισσότερα προβλήματα. 

Δημοσιεύοντας τους κανόνες την Τρίτη, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι περιορισμοί στις κοινωνικές συγκεντρώσεις θα χαλαρώσουν μεταξύ 23 και 27 Δεκεμβρίου, επιτρέποντας σε τρία νοικοκυριά να σχηματίσουν μια «αποκλειστική Χριστουγεννιάτικη φούσκα»:

* μπορείτε να είστε μόνο σε μία Χριστουγεννιάτικη φούσκα

* δεν μπορείτε να αλλάξετε τη φούσκα των Χριστουγέννων σας

* μπορείτε να συναντήσετε τη φούσκα μόνο σε ιδιωτικές κατοικίες ή στον κήπο σας, σε χώρους λατρείας ή σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους

* δεν μπορείτε να συναντήσετε κάποιον σε μια ιδιωτική κατοικία που δεν είναι μέρος του σπιτιού σας ή της Χριστουγεννιάτικης φούσκας

Γαλλία

Την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε τους χριστουγεννιάτικους περιορισμούς που θα αρθούν στη Γαλλία, όπου ένα δεύτερο εθνικό lockdown θα αρθεί σταδιακά από το Σάββατο καθώς θα επιτραπεί να ανοίξουν ξανά τα καταστήματα.

Στη συνέχεια, από τις 15 Δεκεμβρίου, το lockdown στη Γαλλία θα αρθεί περαιτέρω εάν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας.

Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά στις 15 Δεκεμβρίου, αν και μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι αργότερα τον Ιανουάριο.

Γερμανία: Εως αρχές Ιανουαρίου το μερικό lockdown

Την συνέχεια του «μερικού lockdown» μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, με κάποια χαλάρωση για την περίοδο των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «η κατάσταση δεν επιτρέπει να άρουμε τους περιορισμούς του Νοεμβρίου».

Έτσι, από την 1η Δεκεμβρίου θα επιτρέπονται οι ιδιωτικές συναντήσεις έως και πέντε ατόμων από δύο νοικοκυριά, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 14 ετών. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως και την Πρωτοχρονιά ωστόσο τα άτομα που μπορούν να συναντηθούν θα ανέρχονται σε έως και 10. Τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα κλείσουν για διακοπές στις 19 Δεκεμβρίου, αντί για τις 21 ή τις 23 που ήταν προγραμματισμένο, με στόχο τα παιδιά να περιορίσουν τις επαφές τους και να μειωθούν οι πιθανότητες μεταφοράς λοιμώξεων στις οικογενειακές και φιλικές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων.

Οι επιχειρήσεις εστίασης θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν μόνο για φαγητό σε πακέτο, ενώ τα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να δέχονται μόνο μη-τουριστικές διανυκτερεύσεις και δεν θα πραγματοποιηθούν εντός χώρας διακοπές για σκι έως τις 10 Ιανουαρίου - αντίστοιχα, οι πολίτες παρακαλούνται και να μην ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τουρισμό. Σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, διευκρινίστηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v