Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: 12 εκατ. post για fake news κατέβασε το Facebook

Το κοινωνικό δίκτυο παίρνει σαφή στάση για τους εμβολιασμούς. Ανακοίνωσε ότι θα αφαιρεί παραπληροφόρηση που αφορά τα εμβόλια για την πρόληψη της Covid-19, καθώς οι χώρες ετοιμάζονται για την κυκλοφορία τους.

Κορωνοϊός: 12 εκατ. post για fake news κατέβασε το Facebook

Το Facebook δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αρχίσει να αφαιρεί παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια κορωνοϊού, καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται να ξεκινήσουν την κυκλοφορία τους.

Μέχρι στιγμής, η πολιτική του Facebook ήταν να αφαιρεί ψευδείς ισχυρισμούς για την Covid-19, όπως δημοσιεύσεις που προωθούν ψευδείς θεραπείες ή ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας που συνδέουν τον ιό με το 5G. Η εταιρεία κατάργησε 12 εκατομμύρια αναρτήσεις ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου.

Αλλά δεν είχε λάβει ακόμη σταθερή στάση για τα εμβόλια, εκτός από την απαγόρευση διαφημίσεων που προωθούν θεωρίες συνωμοσίας κατά του εμβολιασμού.

Τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg δήλωσε ότι ο γίγαντας των social media θα δείχνει στους χρήστες του «έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια», χωρίς να εξηγήσει πώς σχεδιάζει να διανείμει αυτές τις πληροφορίες. 

Το κοινωνικό δίκτυο θα αρχίσει να αφαιρεί ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v