Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 400 πολιτικοί στηρίζουν την καμπάνια #MakeAmazonPay

Το πορτοφόλι του Τζεφ Μπέζος βάζουν στο στόχαστρο περισσότεροι από 400 πολιτικοί. Κατηγορούν τον CEO της Amazon για αδιαφορία απέναντι στις ανάγκες των εργαζομένων και των κοινωνιών. Ζητούν να μπει τέλος στις πρακτικές φοροαποφυγής.

Πάνω από 400 πολιτικοί στηρίζουν την καμπάνια #MakeAmazonPay

Περισσότεροι από 400 πολιτικοί από 34 χώρες σε έξι ηπείρους υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν από την Amazon να πληρώσει περισσότερους φόρους, να προστατεύσει καλύτερα τους εργαζομένους της και το περιβάλλον. 

Η επιστολή, η οποία απευθύνεται στον CEO της εταιρείας Τζεφ Μπέζος, τονίζει ότι ο «κόσμος γνωρίζει πως η Amazon μπορεί να πληρώσει τους εργαζομένους της, το περιβαλλοντικό της κόστος και τους φόρους της» αλλά η εταιρεία έχει «αποφύγει και αγνοήσει τα χρέη της προς τους εργαζομένους, τις κοινωνίες και τον πλανήτη».

Όπως μεταδίδει η Independent, οι υπογράφοντες διατυπώνουν 25 «κοινά αιτήματα» τα οποία καλούν την Amazon να ικανοποιήσει. Σε αυτά περιλαμβάνεται η αύξηση των μισθών των εργαζομένων σε όλες τις αποθήκες της Amazon σε ευθυγράμμιση με την αύξηση της περιουσίας του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, η δέσμευση για μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2030 και η διαφάνεια όσον αφορά τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών. 

Η επιστολή είναι μέρος της καμπάνιας #MakeAmazonPay, η οποία ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου από 50 οργανισμούς. 

Μεταξύ των υπογράφοντων είναι ο πρώην πρόεδρος του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν,  ο γάλλος αριστερός πολιτικός Ζαν-Λικ Μελανσόν, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάιντι Χάουταλα, ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και η γερουσιαστής των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, Ιλάν Ομάρ.

«Οι μονοπωλιακές σας πρακτικές έχουν συνθλίψει τις μικρές επιχειρήσεις, οι διαδικτυακές σας υπηρεσίες δεν σέβονται τα δικαιώματα για τα προσωπικά δεδομένα και έχετε επιστρέψει πίσω ψίχουλα» τονίζουν οι υπογράφοντες, επισημαίνοντας ότι η Amazon πλήρωσε μηδενικούς φόρους στις ΗΠΑ το 2018 και το 2019.

«Με την παγκόσμια φοροαποφυγή σας επιφέρετε πλήγμα στη δημόσια παροχή υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης, στέγασης, κοινωνικής ασφάλισης και υποδομών» υπογραμμίζουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v