Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψηφιακό «διαβατήριο εμβολίου κορωνοϊού» ετοιμάζει η Δανία

Αναμένεται να διατεθεί τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς, μέσω ιστοσελίδας της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας. «Ψηφιακό διαβατήριο ανοσίας» από την Εσθονία. «Smart κίτρινη κάρτα» προτείνει ο ΠΟΥ, για ηλεκτρονικό πιστοποιητικό.

Ψηφιακό «διαβατήριο εμβολίου κορωνοϊού» ετοιμάζει η Δανία

Ενα ψηφιακό «διαβατήριο εμβολίων» για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Covid-19 αναπτύσσει η Δανία, μία κίνηση που θα επιτρέψει σε όσους το έκαναν να ταξιδέψουν σε χώρες που απαιτούν τέτοια στοιχεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Υγείας της χώρας δήλωσε: «Αναμένεται ότι ενδέχεται να υπάρχουν απαιτήσεις από άλλες χώρες για παρουσίαση εγγράφων εμβολιασμού κατά την είσοδο. Ενα διαβατήριο εμβολίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Το διαβατήριο ίσως διατεθεί τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς μέσω της ιστοσελίδας της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Δανίας, πρόσθεσε το υπουργείο. Δεν είναι σαφές εάν το διαβατήριο θα είναι διαθέσιμο μέσω εφαρμογής.

Η Εσθονία ανακοίνωσε πέρυσι ότι δοκιμάζει ένα «ψηφιακό διαβατήριο ανοσίας» για να εντοπίσει εκείνους που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 και έχουν αποκτήσει κάποια ανοσία, αν και παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με το εάν ή για πόσο καιρό οι άνθρωποι παραμένουν προστατευμένοι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε πέρυσι ότι εργάζεται για ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, μία «έξυπνη κίτρινη κάρτα» ή ψηφιακή έκδοση των κίτρινων βιβλιάριων εμβολίων που χρησιμοποιούνται σε πολλές χώρες.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas δήλωσε τον Νοέμβριο ότι θα επιμείνει στο μέλλον έτσι ώστε οι επιβάτες να έχουν εμβολιαστεί για Covid-19 πριν πετάξουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v