Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Couche-Tard σε συνομιλίες για εξαγορά της Carrefour έναντι $20 δισ.

Στα σκαριά βρίσκεται συμφωνία εξαγοράς που θα δημιουργήσει έναν υπερατλαντικό κολοσσό στο λιανεμπόριο. Στα 20 ευρώ ανά μετοχή αποτιμά τη γαλλική αλυσίδα σουπερμάρκετ η πρόταση της καναδικής Couche-Tard.

Η Couche-Tard σε συνομιλίες για εξαγορά της Carrefour έναντι $20 δισ.

H Alimentation Couche-Tard, η καναδική εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια των μίνι μάρκετ Circle K εξετάζει την εξαγορά της γαλλικής Carrefour έναντι περίπου $20 δισ., σε ένα ντιλ που θα δημιουργήσει έναν υπερατλαντικό κολοσσό στο λιανικό εμπόριο. 

Η αρχική πρόταση της Couche-Tard αποτιμά τη γαλλική αλυσίδα σουπερμάρκετ στα 20 ευρώ ανά μετοχή, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε premium περίπου 29% σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης. 

Η μετοχή της Carrefour πραγματοποιεί άλμα 14% την Τετάρτη στο Παρίσι, αγγίζοντας τα 18 ευρώ. Η μετοχή της Couche-Tard διολισθαίνει 2,2% μετά το δημοσίευμα του Bloomberg. 

H Couche-Tard επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ξεκίνησε «διερευνητικές συνομιλίες» για μια φιλική συμφωνία με την Carrefour. Δεν είναι βέβαιο ότι οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε εξαγορά, ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Κεμπέκ.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, και οι δύο πλευρές βλέπουν περιθώρια διαπραγμάτεσης για την τελική τιμή. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v