Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xiaomi: Η εταιρία μας δεν ανήκει και δεν ελέγχεται από τον κινεζικό στρατό

Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δεν ανήκει, ελέγχεται ή συνδέεται με τον κινεζικό στρατό και ότι δεν είναι «Κομμουνιστική Κινεζική Στρατιωτική Εταιρεία».

Xiaomi: Η εταιρία μας δεν ανήκει και δεν ελέγχεται από τον κινεζικό στρατό

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Xiaomi, επιβεβαιώνοντας ότι δεν συνδέεται με τον κινεζικό στρατό, μετά από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ. 

Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, «η Εταιρεία παρατήρησε ότι το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στις 14 Ιανουαρίου 2021 (ώρα Η.Π.Α.) προσθέτοντας την Εταιρεία στον κατάλογο των κατάλληλων φορέων που προετοιμάστηκαν ως απάντηση στο άρθρο 1237 του νόμου περί εθνικής άμυνας για το οικονομικό έτος 1999 ("NDAA"). Το δελτίο ειδήσεων βρίσκεται στη διεύθυνση: https://www.defense.gov/Newsroom/Releases/Release/Article/2472464/dod-releases-list-of-additional-companies-in-accordance-with-section-1237-of-fy/ .

Η Εταιρεία συμμορφώνεται με το νόμο και λειτουργεί σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς των δικαιοδοσιών όπου ασκεί τις δραστηριότητές της. Η Εταιρεία επαναλαμβάνει ότι παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες για μη στρατιωτική και εμπορική χρήση. Η Εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δεν ανήκει, ελέγχεται ή συνδέεται με τον κινεζικό στρατό και ότι δεν είναι «Κομμουνιστική Κινεζική Στρατιωτική Εταιρεία» που ορίζεται στο πλαίσιο του NDAA. Η Εταιρεία θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της. Η εταιρεία εξετάζει τις πιθανές συνέπειες για να αναπτύξει μια πληρέστερη κατανόηση του αντικτύπου της στην Εταιρεία και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοινώσεις, όπως και όταν χρειάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η Info Quest Technologies αποτελεί τον επίσημο διανομέα των προϊόντων Xiaomi σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v