Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραζιλία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού

Η ρυθμιστική αρχή υγείας της Βραζιλίας Anvisa έδωσε χθες άδεια επείγουσας χρήσης των εμβολίων εναντίον της COVID-19 της Sinovac και της βρετανικής AstraZeneca.

Βραζιλία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού

Όλες οι διαθέσιμες δόσεις εμβολίων στη Βραζιλία θα διανεμηθούν στις πολιτείες της χώρας σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Εδουάρδου Παζουέλου, ώστε οι εμβολιασμοί να μπορέσουν να ξεκινήσουν από τις 5:00 μ.μ. (22:00 ώρα Ελλάδας).

Οι πολιτείες είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να αρχίσει νωρίτερα τους εμβολιασμούς με τη χορήγηση του μοναδικού διαθέσιμου εμβολίου -του CoronaVac που παρασκευάστηκε από την κινεζική Sinovac Biotech και εισήχθη από το βιοϊατρικό κέντρο Butantan στο Σάο Πάολο.

Το σχέδιο εμβολιασμών επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

Η ρυθμιστική αρχή υγείας της Βραζιλίας Anvisa έδωσε χθες άδεια επείγουσας χρήσης των εμβολίων εναντίον της Covid-19 της Sinovac και της βρετανικής AstraZeneca, ανοίγοντας τον δρόμο για τους εμβολιασμούς καθώς η πανδημία εισέρχεται σε ένα φονικό δεύτερο κύμα.

Μερικά λεπτά αφότου η Anvisa είχε εγκρίνει ομόφωνα τα δύο εμβόλια, η Μόνικα Καλαζάνς, μια 54χρονη νοσοκόμα στο Σάο Πάολο, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στη χώρα, λαμβάνοντας το εμβόλιο CoronaVac.

Ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου, που αμφισβητεί την ύπαρξη του κορωνοϊού και έχει αρνηθεί να εμβολιαστεί, αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες πιέσεις να αρχίσει τους εμβολιασμούς στη Βραζιλία, η οποία έχει καταγράψει τουλάχιστον 200.000 θανάτους από Covid-19, τον χειρότερο απολογισμό θανάτων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v