Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισροές $17 δισ. στις αναδυόμενες αγορές τις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2021

Oι μετοχές των αναδυόμενων έχουν ενισχυθεί περίπου 9% το 2021 σε όρους δολαρίου.

Εισροές $17 δισ. στις αναδυόμενες αγορές τις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2021

Επενδυτές έχουν τοποθετήσει δισεκατομμύρια δολάρια σε στοιχεία ενεργητικού αναδυόμενων αγορών στην αρχή του 2021, καταδεικνύοντας ότι η συνεχής τόνωση από τις κεντρικές τράπεζες συνεχίζει να ενθαρρύνει ένα κυνήγι αποδόσεων.

Μια ομάδα 30 αναπτυσσόμενων χωρών προσέλκυσαν 17 δισ. δολάρια τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times που βασίζεται σε στοιχεία του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Το δυναμικό ξεκίνημα το 2021 έρχεται μετά από μια δραματική μεταστροφή την περασμένη χρονιά. Μετά από μια απόσυρση κεφαλαίων σχεδόν 90 δισ. δολαρίων μόνο τον Μάρτιο, οι επενδυτές επέστρεψαν στις μετοχές και τα ομόλογα των αναδυόμενων, με σχεδόν 180 δισ. δολάρια εισροές μόνο το τέταρτο τρίμηνο.

«Το κυνήγι των αποδόσεων έχει αναμφίβολα ξεκινήσει και θα διαρκέσει πολύ καιρό» δήλωσε ο Ρόμπιν Μπρουκς, επικεφαλής οικονομολόγος του IIF.

Oι μετοχές των αναδυόμενων έχουν ενισχυθεί περίπου 9% το 2021 σε όρους δολαρίου, πολύ πάνω από την άνοδο 2,7% των μετοχών των ανεπτυγμένων αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v