Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εκτινάχτηκαν 10,4% οι τιμές των κατοικιών τον Δεκέμβριο

Τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2013 κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη S&P Case-Shiller.

ΗΠΑ: Εκτινάχτηκαν 10,4% οι τιμές των κατοικιών τον Δεκέμβριο

Oι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων επτά ετών, καθώς η παραμονή στο σπίτι λόγω της πανδημίας έχει αυξήσει τη ζήτηση.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 10,4% τον Δεκέμβριο του 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με τον δείκτη της S&P Case-Shiller, που καλύπτει είκοσι μεγάλες πόλεις.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2013. Πρόκειται επίσης για μια από τις μεγαλύτερες ανόδους τα τελευταία 30 χρόνια.

Τον Νοέμβριο είχε καταγραφεί αύξηση των τιμών κατά 9,5%.

Το Φίνιξ, το Σιάτλ και το Σαν Ντιέγκο συνέχισαν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο τιμών μεταξύ των 19 πόλεων. Οι τιμές στο Φίνιξ εκτοξεύτηκαν κατά 14,4%. Στο Σιάτλ, ενισχύθηκαν 13,6% και στο Σαν Ντιέγκο, 13%.

«Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την άποψη ότι ο κορωνοϊός έχει ενθαρρύνει πιθανούς αγοραστές να μετακινηθούν από την πόλη στα προάστια», τόνισε αναλυτής της S&P Dow Jones Indices.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v