Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Ηπιες οι πληθωριστικές πιέσεις

Η οικονομία απέχει ακόμα πολύ από τους στόχους μας για την απασχόληση και τον πληθωρισμό, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Πάουελ: Ηπιες οι πληθωριστικές πιέσεις

Ο πληθωρισμός και η απασχόληση παραμένουν πολύ κάτω από τους στόχους της Fed, το οποίο σημαίνει ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί, δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ.

Παρά την απότομη άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων φέτος που δημιουργεί φόβους για αύξηση του πληθωρισμού, ο κ. Πάουελ σημείωσε πως οι πιέσεις στις τιμές είναι υποτονικές και το οικονομικό outlook είναι «εξαιρετικά αβέβαιο».

«Η οικονομία απέχει ακόμα πολύ από τους στόχους μας για την απασχόληση και τον πληθωρισμό, και πιθανότατα θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος» υπογράμμισε ο κ. Πάουελ σε ομιλία του σε επιτροπή της Γερουσίας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, o ίδιος πρόσθεσε ότι η Fed δεσμεύεται να «χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για να στηρίξει την οικονομία και να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η ανάκαμψη από τη δύσκολη αυτή περίοδο θα είναι όσο πιο ισχυρή γίνεται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v