Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ έχει τα «πυρομαχικά» για να αντιμετωπίσει τα αυξημένα yields

«Eίμαστε ανοιχτοί στην αναδιάρθρωση του προγράμματός μας, συμπεριλαμβανομένου του έκτακτου προγράμματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας (PEPP), εάν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ έχει τα «πυρομαχικά» για να αντιμετωπίσει τα αυξημένα yields

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει την ευελιξία να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αύξηση των αποδόσεων ομολόγων, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας σε πορτογαλική εφημερίδα, αφότου αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κάλεσαν την τράπεζα να ενεργήσει.

«Θα πρέπει να δούμε αν αυτή η αύξηση των αποδόσεων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις χρηματοδοτικές συνθήκες», δήλωσε ο Ντε Γκίντος στην Público την Τρίτη.

«Εάν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι θα έχει, τότε είμαστε ανοιχτοί στην αναδιάρθρωση του προγράμματός μας, συμπεριλαμβανομένου του έκτακτου προγράμματος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας (PEPP), εάν είναι απαραίτητο», πρόσθεσε. «Εχουμε χώρο για ελιγμούς και έχουμε τα όπλα».

Η ΕΚΤ μπορεί να ανεβάσει τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό το 2021, κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, αλλά μεγάλο μέρος της αύξησης αυτής της χρονιάς θα είναι προσωρινή, οπότε η τράπεζα δεν ανησυχεί πολύ για την αύξηση των τιμών βραχυπρόθεσμα, πρόσθεσε ο Ντε Γκίντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v