Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο της ιταλικής μαφίας το Ταμείο Ανάκαμψης

Διείσδυση σε νόμιμες επιχειρήσεις που διψούσαν για μετρητά από εγκληματικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των N’drangheta και Cosa Nostra, καθώς θα είναι οι πρώτες εταιρείες που θα λάβουν βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο στόχαστρο της ιταλικής μαφίας το Ταμείο Ανάκαμψης

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία υπέφεραν όχι μόνο οι νόμιμες επιχειρήσεις αλλά και... οι παράνομες. Και η ιταλική μαφία έχει ήδη βάλει τις βάσεις για τεράστιες αμοιβές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, όταν επιβλήθηκαν τα lockdown, η μαφία άρχισε να διεισδύει σε εταιρείες που διψούσαν για μετρητά, σε μία προσπάθεια να εισπράξει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ενωσης ύψους 1,8 τρισ. ευρώ, τα οποία εν μέρει θα αρχίσουν να ρέουν αργότερα φέτος, σύμφωνα με τον Maurizio Vallone, τον κορυφαίο ερευνητή της Ιταλίας για το οργανωμένο έγκλημα.

Εγκληματικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της N’drangheta στην περιοχή της νότιας Καλαβρίας και της Cosa Nostra στη Σικελία, επιδίωξαν να μπουν σε νόμιμες επιχειρήσεις καθώς θα είναι οι πρώτες στη σειρά για να λάβουν βοήθεια από την ΕΕ, όπως είναι οι εταιρείες του περιβαλλοντικού και ψηφιακού κλάδου, δήλωσε ο Vallone.

«Η μαφία έχει επιλέξει τις εταιρείες που βρίσκονται στην καλύτερη θέση για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς για τα κεφάλαια ανάκαμψης, ειδικά στους τομείς της Υγείας και των Υποδομών, όπου θα δαπανηθούν πολλά χρήματα», πρόσθεσε ο Vallone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v