Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αντιμονοπωλιακή έρευνα στην Apple για το app store

Η Αρχή Ανταγωνισμού εξετάζει τους όρους και τις χρεώσεις που επιβάλλει η εταιρεία σε προγραμματιστές λογισμικού για τις εφαρμογές τους που διαθέτει.

Βρετανία: Αντιμονοπωλιακή έρευνα στην Apple για το app store

Η ρυθμιστική Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) ξεκίνησε την Πέμπτη αντιμονοπωλιακή έρευνα στην Apple, καθώς θα διερευνήσει την εταιρεία για παράπονα από προγραμματιστές λογισμικού σχετικά με το app store. Οπως μεταδίδει το CNBC, η Apple επιτρέπει στους προγραμματιστές να κυκλοφορούν εφαρμογές iPhone και iPad μέσω της πλατφόρμας της. Η εταιρεία έχει μια αυστηρή διαδικασία έγκρισης για εφαρμογές iOS και έχει αντιμετωπίσει κριτική για χρέωση έως και 30% για συναλλαγές εντός εφαρμογών.

«Εκατομμύρια από εμάς χρησιμοποιούμε apps καθημερινά για να ελέγξουμε τον καιρό, να παίξουμε ένα παιχνίδι ή να παραγγείλουμε κάτι», δήλωσε η Andrea Coscelli, διευθύντρια της CMA. «Τα παράπονα ότι η Apple χρησιμοποιεί τη θέση της στην αγορά για να βάζει όρους που είναι αθέμιτοι ή ενδέχεται να περιορίζουν τον ανταγωνισμό και τις επιλογές απαιτούν προσεκτικό έλεγχο».

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με τη CMA. «Πιστεύουμε σε ανταγωνιστικές αγορές όπου κάθε μεγάλη ιδέα μπορεί να ανθίσει», δήλωσε. «Το App Store υπήρξε μια μηχανή επιτυχίας για τους προγραμματιστές εφαρμογών, εν μέρει λόγω των αυστηρών προτύπων που έχουμε εφαρμόσει -δίκαια και ισότιμα σε όλους τους προγραμματιστές- για την προστασία των πελατών από κακόβουλο λογισμικό και για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης συλλογής δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεσή τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v