Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Η μεταβλητότητα δεν αντικατοπτρίζει τη δυναμική της τουρκικής οικονομίας

Κάλεσε τους διεθνείς επενδυτές να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην Τουρκία. Σε μία προσπάθεια να τονώσει την τουρκική λίρα, ζήτησε από τους Τούρκους να μετατρέψουν το συνάλλαγμα και τον χρυσό τους σε χρηματοοικονομικά μέσα με βάση τη λίρα.

Ερντογάν: Η μεταβλητότητα δεν αντικατοπτρίζει τη δυναμική της τουρκικής οικονομίας

Οι πρόσφατες διακυμάνσεις των τουρκικών assets δεν αντικατοπτρίζουν τη δυναμική της τουρκικής οικονομίας, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος την Τετάρτη, στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας την πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς είπε ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Κάλεσε τους διεθνείς επενδυτές να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην Τουρκία και την οικονομία της. Σε μία προσπάθεια να τονώσει την τουρκική λίρα, ο Ερντογάν ζήτησε από τους Τούρκους να μετατρέψουν το συνάλλαγμα και τον χρυσό τους σε χρηματοοικονομικά μέσα με βάση τη λίρα.

Τις επόμενες μέρες, θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση, επεκτείνοντας την τουρκική οικονομία όσον αφορά τις επενδύσεις, την παραγωγή, την απασχόληση, τις εξαγωγές, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τα σχόλια του Ερντογάν έρχονται εν μέσω μεγάλης οικονομικής αναταραχής, η οποία ξεκίνησε αφότου αντικατέστησε τον επικεφαλής της τουρκικής κεντρικής τράπεζας Naci Agbal με το μέλος από το κόμμα του Sahap Kavcioglu. Η απόφαση οδήγησε στην κατάρρευση της τουρκικής λίρας κατά περισσότερο από 16%, σε κατρακύλα το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και σε δραματική άνοδο του τουρκικού κόστους δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v