Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μεγαλύτερο sell off της χρονιάς για τα τουρκικά funds ομολόγων

Οι επενδυτές απέσυραν $29,2 εκατ. από funds ομολόγων σε τουρκική λίρα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία καθαρή πώληση φέτος, μετά την έξοδο του κεντρικού τραπεζίτη.

Το μεγαλύτερο sell off της χρονιάς για τα τουρκικά funds ομολόγων

Φυγή από τα τουρκικά assets την τελευταία εβδομάδα, μετά την καρατόμηση του κεντρικού τραπεζίτη από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι επενδυτές απέσυραν 29,2 εκατ. δολάρια από funds ομολόγων σε τουρκική λίρα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία καθαρή πώληση φέτος, εν μέσω αναταραχών στην αγορά από την έξοδο του Agbal.

Επίσης, συνολικά 26,2 εκατ. δολάρια τραβήχτηκαν από μετοχικά funds που είχαν επενδυθεί στην Τουρκία -έκτη διαδοχική εβδομάδα καθαρών πωλήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Lipper.

Τα τουρκικά asset υπέστησαν τρομερή αναταραχή λίγες ημέρες μετά την εκδίωξη του Agbal από τον Τούρκο πρόεδρο το περασμένο Σαββατοκύριακο και την αντικατάστασή του από τον Sahap kavcioglu, πρώην βουλευτή που δείχνει να συμμερίζεται την άποψη του Ερντογάν ότι τα υψηλά επιτόκια προκαλούν πληθωρισμό.

Η τουρκική λίρα έκανε βουτιά περίπου 10% μετά την αποχώρηση του Agbal, ορισμένες τιμές ομολόγων σε δολάριο υποχώρησαν στο πιο χαμηλό 10 μηνών και οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κατέγραψαν τις χειρότερες δύο ημέρες τους από την κρίση του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v