Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Covid-19: Εως τέλη Ιουνίου προβλέπει η ΕΕ ανοσία της αγέλης

Γερμανία και Γαλλία θα είναι σε θέση να εμβολιάσουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού τους έως το καλοκαίρι. Πιο πίσω αναμένεται να μείνουν τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. Εγγραφο περιγράφει τον ακριβή αριθμό δόσεων που θα έχει κάθε κράτος.

Covid-19: Εως τέλη Ιουνίου προβλέπει η ΕΕ ανοσία της αγέλης

Επαρκή αποθέματα εμβολίων θα έχουν τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να ανοσοποιήσουν την πλειοψηφία των κατοίκων τους έως τα τέλη Ιουνίου, πολύ νωρίτερα από τον επίσημο στόχο του μπλοκ, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που επικαλείται το Bloomberg.

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία θα είναι σε θέση να εμβολιάσουν πλήρως το 55% του συνολικού πληθυσμού τους και περισσότερο, σύμφωνα με το έγγραφο. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, το οποίο, σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία κάθε κράτους-μέλους, αντιστοιχεί στο 55-60% του συνολικού πληθυσμού.

Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνουν κάποια ελπίδα για βελτίωση της εκστρατείας εμβολιασμών της ΕΕ μετά από μία έναρξη-καταστροφή, η οποία χαρακτηρίζεται από καθυστερήσεις, μεικτά μηνύματα και πολιτικές διαμάχες.

Η Κομισιόν αναμένει ότι οι παραδόσεις εμβολίων θα αυξηθούν σε περίπου 360 εκατ. δόσεις αυτό το τρίμηνο από 100 εκατ. τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς.

Το έγγραφο, με ημερομηνία 1η Απριλίου, περιγράφει λεπτομερώς τον ακριβή αριθμό δόσεων που θα είναι διαθέσιμες σε κάθε κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Ενώ η συνολική εικόνα είναι θετική, ορισμένα κράτη- μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας, της Βουλγαρίας, της Σλοβακίας, της Τσεχίας και της Αυστρίας, αναμένεται να μείνουν πίσω. Αλλα, όπως η Δανία και η Μάλτα, θα φτάσουν στο όριο της ανοσίας πολύ νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v