Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην κούρσα ψηφιακών νομισμάτων μπαίνει και η Βρετανία

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «παρουσιάζουμε μία νέα ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας, για να συντονίσουμε τις διερευνητικές εργασίες για ένα δυνητικό ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας».

Στην κούρσα ψηφιακών νομισμάτων μπαίνει και η Βρετανία

Ακόμη μία χώρα, η Βρετανία, θα συμμετέχει στην κούρσα των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Rishi Sunak δήλωσε τη Δευτέρα ότι «παρουσιάζουμε μία νέα ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας, για να συντονίσουμε τις διερευνητικές εργασίες για ένα δυνητικό ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας».

Σε ξεχωριστή δήλωση, η Τράπεζα της Αγγλίας ανέφερε ότι ένα τέτοιο νόμισμα θα ήταν μία «νέα μορφή ψηφιακού χρήματος που εκδίδεται από την Τράπεζα της Αγγλίας, για χρήση και από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις», παράλληλα με μετρητά και τραπεζικές καταθέσεις και όχι σε αντικατάσταση αυτών.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα εισάγει ψηφιακή έκδοση της βρετανικής λίρας, αλλά είπε ότι θα διερευνήσει τους «στόχους, τις περιπτώσεις χρήσης, τις ευκαιρίες και τους κινδύνους», σε περίπτωση που προχωρήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v