Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χωρίζουν μετά από 27 χρόνια γάμου

Οι οικονομικές λεπτομέρειες του διαζυγίου δεν είναι ακόμη γνωστές. Ο Μπιλ Γκέιτς κατέχει το 1,37% των μετοχών της Microsoft, αξίας άνω των 26 δισ. δολ., σύμφωνα με τη FactSet.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς χωρίζουν μετά από 27 χρόνια γάμου

Ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, δήλωσε με ένα tweet τη Δευτέρα ότι αυτός και η σύζυγός του, Μελίντα Γκέιτς, χωρίζουν μετά από 27 χρόνια γάμου.

Πέρυσι ο Μπιλ Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft καθώς ο κορωνοϊός απλωνόταν σε όλον τον πλανήτη. Άρχισε να περνά περισσότερο χρόνο στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα "Bill and Melinda Gates" μαζί με τη σύζυγό του Μελίντα Γκέιτς, που ίδρυσαν από κοινού το 2000.

Και οι δυο συμπροεδρεύουν και συνδιαχειρίζονται το ίδρυμα. Σήμερα το ίδρυμα έχει περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 51 δισ. δολ., σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες του διαζυγίου δεν είναι ακόμη σαφείς. Ο Μπιλ Γκέιτς κατέχει το 1,37% των μετοχών της Microsoft, αξίας άνω των 26 δισ. δολ., σύμφωνα με τη FactSet.

«Μετά από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά πάνω στη σχέση μας, έχουμε λάβει την απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας», ανέφερε στο tweet ο συνιδρυτής της Microsoft, σε ανακοίνωση που συνυπογράφει και η Μελίντα.

«Δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρo και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Microsoft. Η Μελίντα υπήρξε διευθύντρια μάρκετινγκ στην εταιρεία λογισμικού.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο χρόνια αφότου ο Τζεφ Μπέζος, διευθύνων σύμβουλος της Amazon, ανακοίνωσε ότι χωρίζει με τη σύζυγός του, Μακένζι. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζος είναι δυο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ Microsoft και Amazon ανταγωνίζονται στον τομέα του cloud computing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v