Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκαζώνουν οι ανταγωνιστές του Netflix, φόβοι για τον βασιλιά του streaming

Disney, HBO και ViacomCBS είχαν πιο μεγάλη αύξηση συνδρομητών το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Γκαζώνουν οι ανταγωνιστές του Netflix, φόβοι για τον βασιλιά του streaming

208 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως, το Netflix έχει γίνει ο «βασιλιάς» του tv streaming. 

Ωστόσο, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα από τις αντίπαλες εταιρείες δείχνουν ότι όλες αύξησαν τους χρήστες τους πιο πολύ τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, τορφοδοτώντας φόβους στους επενδυτές ότι το Netflix πρέπει να συνεχίσει να ρίχνει δισεκατομμύρια σε νέες εκπομπές για να προσελκύσει θεατές ή αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τη δυναμική του.

Το Netflix πρόσθεσε λιγότερους από 4 εκατ. θεατές παγκοσμίως τους πρώτους τρεις μήνες, μη ευθυγραμμιζόμενο με τις προβλέψεις. Μόνο 450.000 χρήστες εγγράφηκαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά, που είναι η μεγαλύτερη αγορά του.

Από την άλλη πλευρά, η Disney Plus είχε 9 εκατ. συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο και η ViacomCBS 6 εκατ. ενώ η HBO 3 εκατ. συνδρομητές. 

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Disney, η Apple, η WarnerMedia, η Comcast και άλλες εταιρείες έχουν κυκλοφορήσει νέες πλατφόρμες streaming τηλεοπτικού προγράμματος. Υπάρχουν πλέον περισσότερες από 100 τέτοιου είδους υπηρεσίες, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Ampere.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v