Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Επιστροφή σε ανάπτυξη για την ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο

Το Διοικητικό Συμβούλιο επικαλέστηκε την πρόοδο όσον αφορά τις εκστρατείες εμβολιασμού Covid-19 και την προγραμματισμένη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης.

ΕΚΤ: Επιστροφή σε ανάπτυξη για την ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο

H oικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη αναμένεται να αρχίσει ξανά να αναπτύσσεται το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) της 21ης-22ης Απριλίου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Το Συμβούλιο επικαλέστηκε την πρόοδο όσον αφορά τις εκστρατείες εμβολιασμού Covid-19 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προγραμματισμένη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού.

Τα μέλη συμφώνησαν ότι οι μελλοντικές αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας (PEPP) θα συνεχίσουν να βασίζονται στην κοινή αξιολόγηση των όρων χρηματοδότησης και στις προοπτικές πληθωρισμού.

Το Συμβούλιο δήλωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής τον Ιούνιο θα δώσει την ευκαιρία «να διενεργήσει διεξοδική αξιολόγηση των συνθηκών χρηματοδότησης και των προοπτικών πληθωρισμού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v