Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέλει δύο δόσεις εμβολίου για προστασία έναντι της ινδικής μετάλλαξης

Σε τι ποσοστό καλύπτονται όσοι έχουν κάνει μία δόση και εκείνοι που ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους. Ποια η προστασία έναντι και της βρετανικής παραλλαγής, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θέλει δύο δόσεις εμβολίου για προστασία έναντι της ινδικής μετάλλαξης

Ερευνα που διεξήχθη από το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι χρειάζονται δύο δόσεις εμβολίου κορωνοϊού για να παρέχουν ισχυρή προστασία έναντι της παραλλαγής B.1.617 της Covid-19, κοινώς γνωστής ως ινδική μετάλλαξη, σύμφωνα με τους Financial Times.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι δύο δόσεις παρέχουν 81% προστασία έναντι της ινδικής παραλλαγής και 87% έναντι της βρετανικής, ενώ τα άτομα που έλαβαν μόνο μία δόση του εμβολίου είχαν μόνο 33% προστασία.

Επιπλέον, όταν συγκρίνεται η αποτελεσματικότητα έναντι των μεταλλάξεων της Ινδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, μία μόνο δόση είναι 35% λιγότερο αποτελεσματική στην ινδική.

Η έρευνα έρχεται εν μέσω φόβων ότι η πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων της ινδικής παραλλαγής μπορεί να καθυστερήσει το restart της βρετανικής οικονομίας, παρά τις διαβεβαιώσεις ειδικών και κυβέρνησης ότι θα ισχύει η ημερομηνία της 21ης Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v