Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΕ ζητά δικαστική εντολή για να παραδοθούν οι δόσεις του AstraZeneca

Δύσκολη νομική διαμάχη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τη φαρμακευτική εταιρεία. Ποιο το σκεπτικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τι ζητά από τους δικαστές.

Η ΕΕ ζητά δικαστική εντολή για να παραδοθούν οι δόσεις του AstraZeneca

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ζητήσει από τους δικαστές να διατάξουν την AstraZeneca να προμηθεύσει εκατομμύρια ακόμη δόσεις του εμβολίου της κατά Covid-19 στα 27 κράτη-μέλη του μπλοκ. Πρόκειται για τον πιο πρόσφατο γύρο μιας δύσκολης νομικής διαμάχης ανάμεσα στην εταιρεία και την ΕΕ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, βελγικό δικαστήριο θα εξετάσει τους ισχυρισμούς της ΕΕ, σύμφωνα με τους οποίους υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γι' αυτό πρέπει να δοθεί η εντολή στη φαρμακευτική να παραδώσει τις δόσεις.

Το ίδιο δικαστήριο θα εξετάσει αργότερα φέτος εάν η AstraZeneca παραβίασε τους όρους της σύμβασής της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεδομένης της επείγουσας ανάγκης για τις δόσεις του εμβολίου, έτσι ώστε να συνεχιστεί ο εμβολιασμός στα κράτη-μέλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από το δικαστήριο να απαιτήσει από την εταιρεία να χορηγήσει επαρκή αριθμό δόσεων», δήλωσε ο Stefan De Keersmaecker, εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v