Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: Πράσινο φως στο κινεζικό εμβόλιο Covid της Sinovac

Η επιτροπή των ειδικών για θέματα εμβολιασμού συνέστησε αυτό το εμβόλιο, που γίνεται σε δύο δόσεις, με διάστημα ανάμεσά τους 2 έως 4 εβδομάδων για τα άτομα 18 ετών και άνω.

ΠΟΥ: Πράσινο φως στο κινεζικό εμβόλιο Covid της Sinovac

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε σήμερα για επείγουσα χρήση το εμβόλιο κατά της Covid-19 της κινεζικής εταιρείας Sinovac, όπως ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου.

Η επιτροπή των ειδικών για θέματα εμβολιασμού του ΠΟΥ συνέστησε αυτό το εμβόλιο, που γίνεται σε δύο δόσεις με διάστημα, ανάμεσά τους, 2 έως 4 εβδομάδων για τα άτομα 18 ετών και άνω.

Ηδη μια σειρά χώρες το έχουν εγκρίνει και έχουν ξεκινήσει εμβολιασμούς.

Η Ουκρανία έχει εγκρίνει απότον Μάρτιο το εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac. Η ουκρανική φαρμακευτική εταιρία Lekhim --εκ των εταίρων της Sinovac-- έχει συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρία να παραδώσει 5 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 1,9 εκατ. μέσω κρατικού προγράμματος προμηθειών.

Η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει να να χορηγεί τα εμβόλια κατά της Covid-19 της κινεζικής Sinovac ξεκινώντας με τους εργαζόμενους στον τομέα υγεία. Η Τουρκία έχει παραγγείλει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Sinovac,

Δεν έλειψαν βέβαια οι αντιπαραθέσεις. Η Πολιτεία του Σάο Πάολο μπορεί να αρχίσει να διανέμει το εμβόλιο της κινεζικής εταιρείας Sinovac για την Covid-19, ακόμη και αν δεν δώσουν την έγκρισή τους οι ρυθμιστικές αρχές της Βραζιλίας, υποστήριξε ο κυβερνήτης της τον περασμένο Νοέμβριο.

Η δήλωση του Ζοάο Ντόρια έγινε σε απάντηση για τις ανησυχίες που εκφράζουν ορισμένοι επικριτές του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, ότι απειλείται η ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής Anvisa. Σε μια συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Metropoles, ο Ντόρια είπε ότι η Πολιτεία του Σάο Πάολο μπορεί να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της Sinovac Biotech Ltd εάν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές άλλων χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v