Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Ανοίγει την πλατφόρμα για εμβολιασμούς στις ηλικίες 12-15 ετών

Η ιταλική υπηρεσία φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών, που αριθμούν 2,3 εκατομμύρια άτομα.

Ιταλία: Ανοίγει την πλατφόρμα για εμβολιασμούς στις ηλικίες 12-15 ετών

Η Ιταλία, η πλέον πληγείσα από την Covid-19 ευρωπαϊκή χώρα μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, άνοιξε την πλατφόρμα του εμβολιασμού για όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 12 ετών.

Η ιταλική υπηρεσία φαρμάκων έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 12 έως 15 ετών, που αριθμούν 2,3 εκατομμύρια άτομα. Ωστόσο, κάθε ιταλική περιφέρεια προσαρμόζει τις εθνικές οδηγίες στην κατάσταση που βρίσκεται το πρόγραμμα του εμβολιασμού και στο επίπεδο της τροφοδοσίας σε εμβόλια.

«Είναι μια καλή ημέρα», δήλωσε ο δήμαρχος της Νάπολης Λουίτζι ντε Ματζίστρις θεωρώντας ότι «πρόκειται για ένα εξαιρετικό ορόσημο τόσο για την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης όσο και για να επαναλάβουμε το συντομότερο δυνατόν όλες τις δραστηριότητές μας».

«Εχουμε την δυνατότητα να επιταχύνουμε περαιτέρω την εμβολιαστική εκστρατεία», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περί τα 12,4 εκατομμύρια (επί πληθυσμού 60 εκατομμυρίων) έχουν εμβολιασθεί πλήρως στην Ιταλία, το 22,85% του πληθυσμού άνω των 12 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Η Ιταλία, όπου παρατηρείται μεγάλη πτώση θανάτων και κρουσμάτων, έχει χορηγήσει περισσότερα από 35,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, κυρίως το εμβόλιο των BionTech/Pfizer, δηλαδή το 90% των δόσεων που της έχουν παραδοθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v