Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέφτει 91% ο κίνδυνος μόλυνσης μετά από εμβόλια mRNA

Πόσο μειώνονται οι πιθανότητες για τους μερικώς εμβολιασμένους με Pfizer/BioNTech και Moderna. Πόσες λιγότερες ημέρες ήταν άρρωστοι όσοι τελικά κόλλησαν. Τι έδειξε έρευνα σε 3.975 συμμετέχοντες στις ΗΠΑ.

Πέφτει 91% ο κίνδυνος μόλυνσης μετά από εμβόλια mRNA

Kατά 91% μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από Covid-19 τα εμβόλια messenger RNA σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το CDC ενημέρωσε ότι η μελέτη είναι από τις πρώτες που έδειξαν ότι ο εμβολιασμός mRNA ωφελεί τα άτομα που κολλούν Covid-19 παρά το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή μερικώς.

Στη μελέτη, 3.975 συμμετέχοντες συνέλεξαν ρινικό επίχρισμα το οποίο εξετάστηκε εργαστηριακά για Sars-CoV-2. Εάν τα τεστ ήταν θετικά, τα δείγματα εξετάστηκαν περαιτέρω για να προσδιοριστεί η ποσότητα του ανιχνεύσιμου ιού.

Εάν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν μειωμένος κατά 91%. Μετά τον μερικό εμβολιασμό, ο κίνδυνος μειώθηκε κατά 81%. Αυτές οι εκτιμήσεις περιελάμβαναν και συμπτωματικές και ασυμπτωματικές μολύνσεις.

Πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένα άτομα που είχαν Covid-19 πέρασαν κατά μέσο όρο έξι λιγότερες μέρες άρρωστοι και δύο λιγότερες μέρες άρρωστοι στο κρεβάτι, ανέφερε η μελέτη. Είχαν επίσης περίπου 60% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων.

Τα εμβόλια mRNA που διατίθενται σήμερα είναι αυτά που αναπτύχθηκαν από τη Moderna και την Pfizer/BioNTech.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v