Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στις ΗΠΑ στη διάρκεια της πανδημίας

Το καλοκαίρι του 2020, από τα τέλη του Ιουλίου ως τα τέλη του Αυγούστου, ο αριθμός των επισκέψεων εφήβων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αυξήθηκε κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στις ΗΠΑ στη διάρκεια της πανδημίας

Οι επισκέψεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων έπειτα από απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων, κυρίως κοριτσιών, αυξήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Παρασκευή από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, φέρνοντας ξανά στο φως τον ψυχολογικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

«Από τις αρχές του Μαΐου του 2020, ο αριθμός των επισκέψεων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών» για τραυματισμούς «που υπήρχαν υποψίες ότι οφείλονταν σε απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ εφήβων 12 ως 17 ετών, ειδικά μεταξύ των κοριτσιών, άρχισαν να αυξάνονται», ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), η κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020, από τα τέλη του Ιουλίου ως τα τέλη του Αυγούστου, ο αριθμός των επισκέψεων εφήβων στα τμήματα επειγόντων περιστατικών αυξήθηκε κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Στη διάρκεια του χειμώνα (από τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 ως και τα τέλη του Μαρτίου του 2021), η αύξηση ήταν ακόμη πιο θεαματική, έφθασε το 39% σε σύγκριση με το 2019.

Πιο συγκεκριμένα, τη χειμερινή περίοδο η αύξηση έφθασε το 50,6% μεταξύ των κοριτσιών και το 3,7% στις τάξεις των αγοριών.

Τα CDC σημειώνουν πως τα κορίτσια είναι πιο επιρρεπή στις απόπειρες αυτοκτονίες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα κορίτσια επηρεάζονται συναισθηματικά περισσότερο από την πανδημία απ’ ό,τι ήταν γνωστό μέχρι εδώ βάσει προηγούμενων ερευνών και αυτό σημαίνει πως υπάρχει «ανάγκη» να «δοθεί μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού» και να ληφθούν «περισσότερα προληπτικά μέτρα», υπογράμμισαν.

Οι νέοι και οι νέες «αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από τα μέτρα» που έλαβαν οι αρχές για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, πρόσθεσαν. Τα CDC αναφέρονται κυρίως στην έλλειψη επαφής με εκπαιδευτικούς, συμμαθητές και συμμαθήτριες, αλλά και στην αύξηση της χρήσης ουσιών ή της ανησυχίας που οφείλονται στα οικονομικά προβλήματα των οικογενειών.

Οι αιτίες που οδήγησαν στις απόπειρες αυτοκτονίας πάντως δεν εξετάστηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης μελέτης, διευκρίνισαν τα CDC.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v