Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stop στη χρήση 17 εκατ. δόσεων εμβολίου της Johnson & Johnson

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι παρτίδες του εμβολίου της J&J που στάλθηκαν στην Ευρώπη προερχόμενες από εργοστάσιο των ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιηθούν.

Stop στη χρήση 17 εκατ. δόσεων εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson αναμένεται ότι δεν θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την προμήθεια εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ενωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αφού η χορήγηση εκατομμυρίων δόσεων απαγορεύθηκε στην Ευρώπη για λόγους ασφαλείας, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρτίδες του εμβολίου της J&J που στάλθηκαν στην Ευρώπη προερχόμενα από εργοστάσιο των ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιηθούν προληπτικά, λόγω ανησυχιών για περιστατικό επιμόλυνσης.

Ο EMA αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι 17 εκατομμύρια δόσεις δεν θα χρησιμοποιηθούν στην Ενωση.

«Επειτα από την απαγόρευση χορήγησης των παρτίδων αυτών, η εταιρεία δεν αναμένεται να είναι σε θέση να προμηθεύσει 55 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος αυτού του τριμήνου», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει παραγγείλει συνολικά 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J, 55 εκατομμύρια από τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η εταιρεία έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής περί τα 12 εκατομμύρια δόσεις.

«Η Johnson & Johnson παραμένει δεσμευμένη για την παράδοση 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Νορβηγία και την Ισλανδία και θα συνεχίσει να ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη εγκαίρως, καθώς θα αναπροσαρμόζει τους χρόνους παράδοσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος της J&J.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v