Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θερμά λόγια μπροστά στις κάμερες στη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

«Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα είναι παραγωγική», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Θερμά λόγια μπροστά στις κάμερες στη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν

Ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες η συνάντηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν διεύρυμένες επαφές των επιτελείων των δυο χωρών. 

Οι δυο πρόεδροι ξεκίνησαν τη συνάντηση με θερμά λόγια, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Ωστόσο, τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Αμερικανοί έχουν μικρές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα, με τους ηγέτες να αναζητούν συμφωνία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων όσον αφορά τον έλεγχο των όπλων και την αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών που έχουν διακοπεί τα τελευταία χρόνια.

 

«Νομίζω ότι είναι πάντα καλύτερο να συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε πού έχουμε αμοιβαίο ενδιαφέρον, να συνεργαστούμε και πού δεν έχουμε, να δημιουργήσουμε μία πορεία προς τα μπρος», είπε ο Μπάιντεν στον Πούτιν. «Δύο μεγάλες δυνάμεις», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν που ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει τη Σύνοδο. «Εχουν συσσωρευθεί πολλά θέματα στις αμερικανικές και τις ρωσικές σχέσεις, που απαιτούν συνάντηση του πιο υψηλού επιπέδου και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα είναι παραγωγική», είπε ο Ρώσος ηγέτης μέσω μεταφραστή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v