Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ifo: Ανεβάζει ταχύτητα η γερμανική οικονομία

H οικονομία της Γερμανίας θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1,3% το β’ τρίμηνο και περαιτέρω 3,6% το γ’ τρίμηνο. Αισιοδοξία ακόμα και στον κλάδο της φιλοξενίας, που δέχθηκε βαρύ πλήγμα από το lockdown.

Ifo: Ανεβάζει ταχύτητα η γερμανική οικονομία

Η γερμανική οικονομία ανεβάζει ταχύτητα, με την ανάκαμψη από το lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού να οδηγεί στη μεγαλύτερη βελτίωση των συνθηκών στο λιανεμπόριο από την επανένωση της Γερμανίας προ τριάντα και πλέον ετών, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo.

Όπως επισήμανε ο οικονομολόγος του Ifo, Klaus Wohlrabe, η οικονομία της Γερμανίας θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1,3% το β’ τρίμηνο και περαιτέρω 3,6% το γ’ τρίμηνο, με τα «μποτιλιαρίσματα» και τα αυξανόμενα κόστη παραγωγής να οδηγούν πολλές εταιρείες να αυξήσουν τις τιμές τους.

Ακόμα και στον κλάδο της φιλοξενίας, που είναι από τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο από τα lockdown και όπου οι συνθήκες παραμένουν άσχημες, υπάρχει αυξανόμενη αισιοδοξία, όπως επισήμανε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στο 101,8 τον Ιούνιο από 99,2 τον Μάιο και από 85,8 τον Ιούνιο του 2020, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών βελτιώθηκε στο 99,6 από 95,7 και 80,8 αντίστοιχα και ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στο 104 από 102,9 και 91,2 πέρυσι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v