Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστραλία-κορωνοϊός: Σκληρό λοκντάουν δυο εβδομάδων στο Σίδνεϊ

Οι περιορισμοί στην περιοχή, όπου ζουν περισσότεροι από 5 εκατ. άνθρωποι, γίνοτναι επειδή Απλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα. Είναι τμήμα σειράς σύντομων, αλλά σκληρών λοκντάουν που επιβάλλονται τελευταία σε πόλεις της Αυστραλίας ανάλογα με τις εξάρσεις.

Αυστραλία-κορωνοϊός: Σκληρό λοκντάουν δυο εβδομάδων στο Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ θα τεθεί απόψε σε σκληρό λοκντάουν για δύο εβδομάδες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν ένα γρήγορα διαδιδόμενο ξέσπασμα της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο κέντρο του Σίδνεϊ και στα ανατολικά προάστια της πόλης βρίσκονταν ήδη σε λοκντάουν εξαιτίας του ξεσπάσματος των κρουσμάτων, όμως οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως τα μέτρα πρέπει να επεκταθούν μετά την καταγραφή περισσότερων κρουσμάτων Covid-19, καθώς τα σημεία έκθεσης στον κορονοϊό αυξήθηκαν πέραν των αρχικών περιοχών ανησυχίας.

Το λοκντάουν, το οποίο ανακοινώθηκε από την πρωθυπουργό της πολιτείας Νέα Νότια Ουαλία Γκλάντις Μπερετζικλιάν, θα περιλάβει επίσης τις περιφέρειες Γαλάζιλα Όρη, Κεντρική Ακτή και Γουόλονγκονγκ, που περιβάλλουν το Σίδνεϊ.

Οι περιορισμοί στο Σίδνεϊ, όπου ζουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, είναι οι πιο πρόσφατοι σε μια σειρά σύντομων, αλλά σκληρών λοκντάουν που επιβάλλονται τους τελευταίους μήνες σε πόλεις της Αυστραλίας για την αντιμετώπιση μικρών ξεσπασμάτων του κορωνοϊου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v