Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΟΥ: Αμεση απειλή ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη

Η πτωτική πορεία των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη έχει ανακοπεί, προειδοποίησε ο ΠΟΥ. Ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα και τους ανεμβολίαστους.

ΠΟΥ: Αμεση απειλή ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη

Ένα νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού μπορεί σύντομα να πλήξει την Ευρώπη, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανσμός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι έχει ανακοπεί η πτώση του αριθμού των νέων μολύνσεων. 

«Η πτώση των τελευταίων δέκα εβδομάδων στον αριθμό των κρουσμάτων στις 53 χώρες στην ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ έφτασε στο τέλος της» τόνισε ο Χανς Κλούγκε, επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη. «Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 10%, με κύριους παράγοντες τον συγχρωτισμό, τα ταξίδια, τις συναθροίσεις και την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο κ. Κλούγκε υπογράμμισε ότι η άνοδος των κρουσμάτων λαμβάνει χώρα τη στιγμή που τα δεδομένα γύρω από την πανδημία αλλάζουν διαρκώς, δεδομένης της παραλλαγής Δέλτας. 

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι, προειδοποίησε ο κ. Κλούγκε, ο οποίος πρόσθεσε ότι η προστασία ενάντια στην παραλλαγή Δέλτα εξασφαλίζεται με δύο δόσεις εμβολίου. Ο ίδιος επανέλαβε αυτό που έχουν δείξει τα δεδομένα, ότι η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Άλφα. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v