Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεράστια κυβερνοεπίθεση σε 11 χώρες

Πίσω από την επίθεση θεωρείται ότι βρίσκεται η ομάδα ρώσων χάκερς REvil. Aλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Σουηδία έκλεισε προσωρινά 800 καταστήματα.

Τεράστια κυβερνοεπίθεση σε 11 χώρες

Mια τεράστια κυβερνοεπίθεση σε αλυσίδα παροχής λογισμικού  (IT) έχει πλήξει περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις ως τώρα και ο αριθμός μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται, σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Huntress Labs.

H επίθεση με κακόβουλο λογισμικό εκβίασης για την καταβολή λύτρων (ransomware) στοχεύει σε παρόχους υπηρεσιών IT, με τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε πλατφόρμες εξαποστάσεως εξυπηρέτησης πελατών. Οι επιθέσεις αυτές μπορεί να έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, καθώς οι χάκερς μπορεί να εισχωρήσουν και στα συστήματα των πελατών. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μέχρι τώρα έχουν πληγεί πάνω από 20 πλατφόρμες εξαποστάσεως εξυπηρέτησης πελατών.

Ο αντίκτυπος της επίθεσης μόλις τώρα έχει αρχίσει να έρχεται στο φως. Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά τα περίπου 800 καταστήματά της στη χώρα.

Οι χάκερς πίσω από την επίθεση θεωρείται ότι είναι η ρωσική ομάδα REvil, η οποία τον περασμένο μήνα κατηγορήθηκε για την επίθεση στην εταιρεία επεξεργασίας κρέατος JBS. 

Υπάρχουν θύματα σε 11 χώρες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείες κυβερνοασφάλειας ESET. 

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Emsisoft, τουλάχιστον 18 δισεκατομμύρια δολάρια καταβλήθηκαν σε χάκερ που χρησιμοποίησαν ransomware τον περασμένο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v