Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Το 70% των κρουσμάτων οφείλεται στην παραλλαγή Δέλτα

Το παραλλαγμένο στέλεχος απειλεί κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή βρίσκονται στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους.

Ιρλανδία: Το 70% των κρουσμάτων οφείλεται στην παραλλαγή Δέλτα

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορωνοϊού ενοχοποιείται πλέον για πάνω από το 70% των μολύνσεων που επιβεβαιώνονται στην Ιρλανδία σε ημερήσια βάση, ενημέρωσε κορυφαίο στέλεχος των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας χθες Δευτέρα.

Ο Τόνι Χούλοχαν, ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών (chief medical officer, CMO) στο υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 365 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων να φθάνει τις 274.306 στην Ιρλανδία.

Η χώρα θρηνεί συνολικά 5.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

«Αν και η παραλλαγή αυτή συνεχίζει να αποτελεί απειλή, όσοι από εμάς έχουμε εμβολιαστεί πλήρως μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στο εμβόλιό μας», τόνισε ο κ. Χούλοχαν, τονίζοντας πως το παραλλαγμένο στέλεχος απειλεί κυρίως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ή βρίσκονται στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους.

Παρότρυνε το κοινό να τηρεί τις συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και να εμβολιαστεί μόλις έχει τη δυνατότητα.

Κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, ως την 27η Ιουνίου είχαν χορηγηθεί πάνω από 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός Μίχαλ Μάρτιν δήλωσε σε ΜΜΕ νωρίτερα πως λογαριάζει ότι το 50% του πληθυσμού (4,9 εκατ.) έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19.

Χθες οι αρχές προχώρησαν στην άρση περαιτέρω περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Περισσότεροι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε γάμους μπορούν να παρίστανται ως και 50 προσκεκλημένοι το μέγιστο.

Επίσης χθες καταργήθηκαν οι περιορισμοί στον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να συναντώνται σε εσωτερικούς χώρους, με την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί όλοι, σύμφωνα με την ιρλανδική δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία RTÉ. Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για την COVID-19, που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου, θα ισχύει στην Ιρλανδία από τη 19η Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v